Comenius

Izgalmas szombat

Izgalmas szombat

Két nagyszabású középiskolai versenynek is otthont adott ezen a hétvégén a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium.A két tanítási nyelvű középiskolák 16. országos angol célnyelvi civilizációs verseny döntőjének iskolánk adott otthont szombaton, mégpedig azért, mert az előző évben a fehérvári intézmény hódította el - immáron harmadszor - a verseny trófeáját.

Idén az 1919 és 39. közötti korszak volt a téma, a teszteket, színielőadásokat a Pintér Károly, a Károly Gáspár Egyetem tanára vezette zsűri pontozta.

Ezúttal a győri Krúdy Gyula Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Középiskola csapata nyert.

Jövőre találkozunk Győrben!

Az Eötvös József Kárpát-medencei Középiskolai Szónokverseny szombaton rendezett dunántúli döntőjére 22 diák érkezett 13 iskolából a Comeniusba. A zsűri tagjai - M. Tóth Zsombor, az ELTE BTK egyetemi tanára, Hankó Renáta, az MTA nyelvészeti tagozatának kutatója és Szigeti Anna, a Comenius irodalomtanára - előtt tartottak ünnepi beszédet, prédikációt, előadást a diákok, egy harminc perces felkészülést követően.

Hat továbbjutó mehet az ELTE-n rendezett április végi döntőre.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Ideiglenes felvételi lista

A 2020/2021-es tanévre felvételt nyert tanulók:

A felvételi döntésről a szülőket és tanulókat írásban is értesítjük.

Szóbeli felvételi

Tisztelt Szülő! Kedves Jelentkező Diák!

A középiskolai felvételi eljárásban intézményünkbe jelentekezett tanulók szóbeli meghallgatását 2020. február 20. (csütörtök), február 27. (csütörtök), március 4. (szerda) és március 6. (péntek) napokon 14.00 órától tartjuk.

A pontos időpontról az értesítést a megadott elérhetőségeken küldjük meg Önöknek.

részletes tájékoztató

Étkezés

11.hét (2020. március 09-13.)

Étkezési térítési díjak 2018. október 01-től:

Teljes menü ára:
5-12. évfolyamon  800.- Ft

Kedvezményes ár:            
(3 gyermekes család, tartós betegség esetén)

5-12. évfolyamon 420.- Ft

Rendelés és befizetés módja: péntekenként 13:00-16:00, vagy hétfőn 14:00-16:00 között a Koppány utcai portán, a heti menza befizetése az előrerendeléssel egyidőben.

A tárgynapi ebéd minden reggel 8:30-ig mondható le a 22/310-340 telefonszámon.

Az épületben az előre megrendelt menzán felül a'la cart étkezési lehetőséget is biztosítunk, díjszabása a kiszolgáló térben megtalálható.

Fel