Comenius

Dobogón a Balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Iskolában

Dobogón a Balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Iskolában

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy diákjaink rendszeresen vegyenek részt angol nyelvi versenyeken.Egyrészt azért, hogy lássák, hogy milyen sokrétű tudással rendelkeznek, hiszen a versenyek között szerepel szép kiejtés, célnyelvi civilizációs, nyelvtani/nyelvészeti, angol történelmi, irodalmi, színjátszó, tehetségkutató és még sorolhatnám. Kibontakoztathatják tehetségüket, illetve gyakorlatot szerezhetnek abban, hogy ’éles ’helyzetben , sok más jól felkészült, tehetséges diák között bizonyíthassanak.

Diákjaink minden tanévben számos sikert arattak már. A legutóbbi kiváló eredmény a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium által rendezett angol célnyelvi civilizációs versenyen született október 18.-án. A Comenius csapata- Baranyi Ágnes, Kovács Péter, Szalai Emília és Vincze Franciska- indult a két tanítási nyelvű iskolák számára rendezett országos versenyen. A verseny témája: a brit és amerikai kultúra elmúlt 30 éve volt, ezzel kapcsolatos kvíz feladatokat, majd interaktív feladatokat kellett megoldani. Minden csapatnak kellett készítenie egy nem hagyományos, angol nyelvű csapatvideót. Itt versenyzőink jól tudták kamatoztatni az elmúlt évek média tanulmányait. Ezt követte egy angol nyelvű dal saját fordítású, élő előadása. Itt is érződött csapatunk tagjainak a Comenius Zenei Műhelyben szerzett sokévi tapasztalata.

A kilenc induló csapat közül a Comenius a 3. helyen végzett.

Horváth Viktória
angol munkaközösség vezető

Székesfehérvár. 2018. november 10.

Ideiglenes felvételi lista

A 2020/2021-es tanévre felvételt nyert tanulók:

A felvételi döntésről a szülőket és tanulókat írásban is értesítjük.

Szóbeli felvételi

Tisztelt Szülő! Kedves Jelentkező Diák!

A középiskolai felvételi eljárásban intézményünkbe jelentekezett tanulók szóbeli meghallgatását 2020. február 20. (csütörtök), február 27. (csütörtök), március 4. (szerda) és március 6. (péntek) napokon 14.00 órától tartjuk.

A pontos időpontról az értesítést a megadott elérhetőségeken küldjük meg Önöknek.

részletes tájékoztató

Étkezés

11.hét (2020. március 09-13.)

Étkezési térítési díjak 2018. október 01-től:

Teljes menü ára:
5-12. évfolyamon  800.- Ft

Kedvezményes ár:            
(3 gyermekes család, tartós betegség esetén)

5-12. évfolyamon 420.- Ft

Rendelés és befizetés módja: péntekenként 13:00-16:00, vagy hétfőn 14:00-16:00 között a Koppány utcai portán, a heti menza befizetése az előrerendeléssel egyidőben.

A tárgynapi ebéd minden reggel 8:30-ig mondható le a 22/310-340 telefonszámon.

Az épületben az előre megrendelt menzán felül a'la cart étkezési lehetőséget is biztosítunk, díjszabása a kiszolgáló térben megtalálható.

Fel