Comenius

Brillíroztunk a HBS Fest-en

Brillíroztunk a HBS Fest-en

A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium idén ismét megrendezte az országos angol nyelvi KI MIT TUD?-ot, azaz a HBS Fest-et (Hungarian Bilingual School Fest).A versenyre angol–magyar két tanítási nyelvű középiskolások, valamint nyelvi előkészítős osztályok diákjai jelentkezhettek. A rendhagyó megnyitó, melyben II Erzsébet királynő köszöntötte a közönséget, J.F. Kennedy váratlan meggyilkolása után pedig Nixon nyitotta meg a versenyt. A szervező iskola tanárai és diákjai a kor, illetve zenei irányzatoknak megfelelően öltöztek fel és közös, látványos produkcióval fokozták a rendhagyó megnyitó hangulatát.  

Az idei verseny témája a 60-as, 70-es és 80-as évek volt, és a versenyzők szólóének, kamara és próza/vers kategóriákban mutathatták meg tehetségüket. Az ország számos városából érkeztek résztvevők: Szekszárdról, Balassagyarmatról, Székesfehérvárról, Ajkáról, Balatonalmádiból és több pápai gimnáziumból is.

A Comenius iskolát diákjaink három produkcióval képviselték és nyűgöztél le a zsűrit és dobogós helyezéseket értek el. Saját szerzeménnyel Lévai Lili Zsófi 1.helyezést ért el  vers/próza kategóriában,  Zagyi Zoé Hanna Nancy Sinatra  ’Essentials’  gitáros produkcióval  2. helyezést, illetve zenekar kategóriában 3. helyezést értek el Tajti Bori és Kováts Bítia  a  Hair ’Good morning Starshine’ dallal.

Rendkívül jól szervezett és jó hangulatú versenyélménnyel gazdagodtunk, köszönjük a szervezést és meghívást Csikós Borbálának. A támogatóknak köszönhetően könyvekkel és koncertjegyekkel gazdagodtak a tombola, illetve verseny dobogósai.

 

 

Gimnáziumi beiratkozás

Tisztelt Szülők, Kedves Leendő Diákunk!

A felvételt nyert diákok intézményünkbe való személyes, jelenléti beiratkozására 2022. június 20, 27-28-án 8:00 és 15:00 között kerül sor.

A beiratkozásról minden tanulónak személyre szóló e-mailt írunk.

A beiratkozásra kérjük hozzák magukkal: 

  • diák személyi igazolványa,
  • diák lakcímkártyája,
  • NEK adatlap  diákigazolvány igényléséhez
  • általános iskolai bizonyítvány

Eseménynaptár

< 2022 Május >

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Fel